ARCH Nordic lanserar ett komplett tillväxtpaket som hjälper nordiska företag i kris. Med hjälp av ett brett nätverk av internationella investerare och i samarbete med stiftelseexperten Martin Johansson VD för Foundation Broker har ett tillväxtspaket skapats som ger de bästa förutsättningarna att hitta nytt kapital och samtidigt verka för att pengar kommer i omlopp för goda ändamål. ”Att skapa en stiftelse till sitt företag har aldrig varit så viktigt som nu”, säger Kent Eliasson, tillväxtexpert och VD för ARCH Nordic.

 Med hjälp av sitt kreativa finansiella tänkande och sin långa erfarenhet av att grunda stiftelser har Kent Eliasson och Martin Johansson utvecklat ett unikt komplett tillväxtpaket som hjälper företagare att skapa sin egen stiftelse och få tillgång till nytt kapital bland investerare. ”Vi börjar alltid med en analys av företaget och den blivande stiftelsens värderingar”, säger Martin Johansson. ”Det fina med vår lösning är att man inte behöver gå in med något eget startkapital för att kunna starta sin stiftelse. Därefter hjälper vi till att ansöka om bidrag till stiftelsen, från andra stiftelser och investerare”.

Egen stiftelsedatabas

En stiftelse leder till ett mer positivt företagande på många sätt. Det skapar motivation då man lägger sin energi på något man tror på. Genom stiftelsens insamlade kapital kan man sedan stödja många nordiska projekt och verka för att pengar kommer i omlopp för de goda ändamål man själv skapat sin stiftelse för. 67 miljarder euro finns knutna till Nordens ca 40 000 stiftelser, vilka aktivt söker efter projekt att stödja. ARCH Nordic har satt upp en egen databas med Nordens alla stiftelser där man på ett effektivt sätt hittar de stiftelser som söker investeringsprojekt.

Kopplar ihop världar

Vad många företagare inte vet är att när man som företag verkar för goda ändamål genom en stiftelse öppnar sig också nya dörrar till en stor grupp investerare som har hjärtat på rätt ställe. ”Många investerare i vårt breda internationella nätverk av investerare tycker om att investera sitt kapital för ett högre syfte som de själva känner för. Vi kopplar ihop dessa två världar”, säger Martin Johansson, som arbetat med stiftelser i mer än 10 år.

 Kent och Martin brinner för att hjälpa nordiska företag genom den finansiella krisen genom sitt tillväxtpaket och erbjuder stöd i varje steg för att starta en stiftelse och finna nytt kapital.

 För mer information kontakta:

Kent Eliasson, VD ARCH Nordic, [email protected]

telefon: +46 70 799 13 87, linkedin.com/in/kenteliasson

Martin Johansson, VD Foundation Broker, [email protected]

telefon: +46 70 050 86 90, linkedin.com/in/martinjohansson-mj

Om ARCH Nordic

ARCH Nordic grundades 1996 av VD Kent Eliasson och har i över 20 år hjälpt företag nå lönsam tillväxt. ARCH Nordic hjälper företag att utvecklas genom att bland annat förbättra företagets strategier för tillväxt, utveckla lönsamma kunder, förvärva tillväxtkapital, digitalisera försäljningen samt utveckla högpresterande team och styrelser. archnordic.com

Om Foundation Broker

Foundation Broker grundades 2019 av VD Martin Johansson och har specialiserat sig på att hjälpa företag att grunda sin egen insamlingsstiftelse, och att finna finansiering i den processen. Företaget vill främja tillväxt och bidra till ett mer filantropiskt företagsklimat och verkar både i Sverige och internationellt. foundationbroker.se